top of page

Λεπτές γραμμές: υαλουρονικό οξύ ή Μπότοξ;

Ο παρακάτω οδηγός έχει σκοπό να βοηθήσει στην κατανόηση των διαφορών μεταξύ υαλουρονικού οξέος και άλλων μεθόδων αντιγήρανσης για την καταπολέμηση των λεπτών γραμμών του προσώπου.



Παράδειγμα ενέσιμης, μη-επεμβατικής θεραπείας υαλουρονικού οξέος ή μπότοξ.
Παράδειγμα ενέσιμης, μη-επεμβατικής θεραπείας.


Τι πρέπει να γνωρίζετε

Πριν αποφασίσετε να προχωρήσετε σε μια οποιαδήποτε θεραπεία αισθητικής ιατρικής για την καταπολέμηση των ρυτίδων, είναι σωστό να ενημερωθείτε για τα διαφορετικά είδη αυτών.


Η πρώτη κατηγορία ρυτίδων αφορά τις λεπτές γραμμές, που εμφανίζονται στο πρόσωπο κυρίως όταν αυτό είναι σε ακινησία (wrinkles at rest). Η δεύτερη σχετίζεται με πιο βαθιές γραμμές που εμφανίζονται κυρίως με την πάροδο του χρόνου, και αφορούν ρυτίδες έκφρασης, για παράδειγμα γύρω από τα μάτια (΄πόδι της χήνας') ή το στόμα (ρυτίδες χαμόγελου, ρυτίδες 'του καπνιστή, κ.α.)(dynamic wrinkles).


Υαλουρονικό οξύ ή Μπότοξ

Είναι προτιμότερο να αντιμετωπίσετε τις λεπτές γραμμές του προσώπου με μια συνεδρία υαλουρονικού οξέος, γεμίζοντας έτσι τα μικρά κενά που δημιουργούνται στο πρόσωπο. Από την άλλη, μια θεραπεία με Μπότοξ είναι προτιμότερη στις περιπτώσεις ρυτίδων έκφρασης. Αυτό οφείλεται στο ότι η δραστική ουσία του Μπότοξ είναι μη απορροφήσιμη από τον οργανισμό, μειώνοντας τη σύσπαση των μυών που προκαλούν τις ρυτίδες. Αντιθέτως, το υαλουρονικό οξύ απορροφάται από τον οργανισμό χωρίς να μπορέσει να επιδράσει επαρκώς στις ρυτίδες έκφρασης.


Πατήστε εδώ για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την αισθητική ιατρική, κι εδώ για να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Εγγραφείτε στη λίστα μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι για τα τελευταία νέα μας.  

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!

bottom of page