top of page

Γιατί δεν πρέπει να κάνεις λεύκανση δοντιών στο σπίτι

Όσο βολικό και αν ακούγεται, η λεύκανση δοντιών στο σπίτι χωρίς την επίβλεψη ενός επαγγελματία οδοντιάτρου δεν ενδείκνυται, και μπορεί να προκαλέσει μη αναστρέψιμα προβλήματα στο χαμόγελο μας. Μάθετε γιατί διαβάζοντας το άρθρο μας.


Το τελευταίο διάστημα βρήκε αρκετούς από εμάς στο σπίτι, με πολλές υπηρεσίες υγείας και ομορφιάς κλειστές λόγω της πανδημίας. Πολλοί καταφύγαμε σε εύκολες λύσεις ομορφιάς που μπορούμε να πραγματοποιήσουμε στο σπίτι, εξοικονομώντας όχι μόνο χρόνο αλλά και χρήματα. Μια από αυτές τις ‘λύσεις’ ήταν το να χρησιμοποιήσουμε μαγειρική σόδα αντί για οδοντόπαστα, ώστε να λευκάνουμε φυσικά τα δόντια! Γιατί όμως αυτό, όσο απλό και αν ακούγεται, εγκυμονεί πολλούς κινδύνους;


‘Αφού δουλεύει’

Τα πράγματα δυστυχώς δεν είναι τόσο απλά. Η μαγειρική σόδα μπορεί μεν να απομακρύνει λεκέδες από τα δόντια, είναι όμως μια διαβρωτική ουσία που επίσης φθείρει το σμάλτο και τις φυσικές ουσίες του δοντιού, προκαλώντας ερεθισμό, ευαισθησία στα ούλα αλλά και αποδυνάμωση των δοντιών.


Μακροπρόθεσμα, τα δόντια γίνονται ακόμα πιο επιρρεπή στους λεκέδες από φαγητά αλλά και το κιτρίνισμα, καθώς επίσης χάνουν τη φυσική τους λεία αίσθηση.


Επίσης, η μαγειρική σόδα δεν προστατεύει από κανένα βακτήριο μιας και δε διαθέτει απολυμαντικές ιδιότητες, αφήνοντας μια ιδιαίτερα δυσάρεστη γεύση στο στόμα! Είναι πολύ προτιμότερο να προμηθευτείτε μια οδοντόκρεμα με λευκαντικές ουσίες, παρόλο που τα αποτελέσματα δεν είναι άμεσα - διασφαλίζεται όμως η στοματική σας υγιεινή.

Ακόμα χειρότερα, μην προσπαθήσετε να αναμείξετε σόδα με άλλες όξινες ουσίες όπως το ξύδι ή το κιτρικό οξύ: τα δόντια σας θα πληγούν ανεπανόρθωτα!

Προσπαθήστε να μειώσετε την κατανάλωση καφέ, κόκκινου κρασιού και τσαγιού σε πρώτη φάση, και αναλογιστείτε το ενδεχόμενο να συμβουλευτείτε τη γνώμη ενός γιατρού για το πως μπορείτε να αντιμετωπίσετε τον αποχρωματισμό των δοντιών.


Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ.


Εγγραφείτε στη λίστα μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι για τα τελευταία νέα μας.  

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!

bottom of page